Kaše z dýně

Kaše z dýně  - obrázek

Ingredience


Dýně 300 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Sůl mořská 1 špetka
Voda pitná 300 ml
Zelenina kořenová 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme špetku soli, půl lžičky mletého kmínu a jednu lžíci sušené kořenové zeleniny. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
  2. Uvařenou, změklou dýni rozmixujeme na kaši. Nemáme-li mixér, můžeme ji rozšťouchat podobně jako brambory. Je-li kaše příliš hustá, naředíme ji převařenou vodou.
  3. Hotovou kaši servírujeme teplou a přímo na talíři ji můžeme dochutit sekanými oříšky.