Kaše z dýně
Ingredience
Dýně |
300 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 špetka |
Voda pitná |
300 ml |
Zelenina kořenová |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme špetku soli, půl lžičky mletého kmínu a jednu lžíci sušené kořenové zeleniny. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
- Uvařenou, změklou dýni rozmixujeme na kaši. Nemáme-li mixér, můžeme ji rozšťouchat podobně jako brambory. Je-li kaše příliš hustá, naředíme ji převařenou vodou.
- Hotovou kaši servírujeme teplou a přímo na talíři ji můžeme dochutit sekanými oříšky.