Ořechové fermentované müsli

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Med včelí 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 30 g
Ovesné vločky 120 g
Skořice mletá 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc.
  2. Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda.