Ořechové fermentované müsli
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
30 g |
Ovesné vločky |
120 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc.
- Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda.