Grilovaná parmice nachová
Ingredience
Brambory |
900 g |
Česnek |
8 stroužek |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Šalotka |
12 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Parmice |
900 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Šalvěj čerstvá |
8 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
8 plátek |
Tymián čerstvý |
4 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Břišní dutiny parmic naplníme kolečky citronu, česnekem, tymiánem, petrželkou, šalotkou, šalvějí, pak ryby osolíme, opepříme a každou obtočíme plátkem parmské šunky, kterou upevníme párátkem. Rozložíme ryby na plech na grilování a pod grilem 5–6 minut grilujeme z každé strany.
- Připravíme opékané brambory: ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej a brambory, neloupaný česnek a šalotky na něm opékáme 12–15 minut, aby brambory byly křehké a zároveň křupavé.
- Olej s citronovou šťávou šleháme v misce, pak vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a pažitku a dle chuti osolíme a opepříme.
- Na nahřáté talíře rozdělíme opečené brambory se šalotkami a česnekem, přidáme grilované ryby, pokapeme zálivkou a ihned servírujeme.