Grilovaná parmice nachová

Ingredience


Brambory 900 g
Česnek 8 stroužek
Olej olivový 4 polévková lžíce
Šalotka 12 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Parmice 900 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Šalvěj čerstvá 8 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 8 plátek
Tymián čerstvý 4 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Břišní dutiny parmic naplníme kolečky citronu, česnekem, tymiánem, petrželkou, šalotkou, šalvějí, pak ryby osolíme, opepříme a každou obtočíme plátkem parmské šunky, kterou upevníme párátkem. Rozložíme ryby na plech na grilování a pod grilem 5–6 minut grilujeme z každé strany.
  2. Připravíme opékané brambory: ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej a brambory, neloupaný česnek a šalotky na něm opékáme 12–15 minut, aby brambory byly křehké a zároveň křupavé.
  3. Olej s citronovou šťávou šleháme v misce, pak vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a pažitku a dle chuti osolíme a opepříme.
  4. Na nahřáté talíře rozdělíme opečené brambory se šalotkami a česnekem, přidáme grilované ryby, pokapeme zálivkou a ihned servírujeme.