Kuřecí polévka s pórkem

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Kuřecí maso vařené 350 g
Máslo čerstvé 30 g
Paprika červená 1 ks
Pepř bílý 1 špetka
Pórek 350 g
Rýže loupaná 350 g
Sůl 1 špetka
Švestky sušené 200 g
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso a pečlivě omytý pórek nakrájíme na kousky, dlouhé zhruba 2,5 cm.
  2. Maso a kousky pórku za občasného míchání opékáme v hrnci na rozehřátém másle 8 minut. Opečenou směs zalijeme vývarem, do polévky vložíme sáček baquet garni. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přidáme sušené švestky, vařenou rýži, případně červenou papriku, nakrájenou na kostičky. Celé vaříme ještě 20 minut.
  3. Z polévky odstraníme baquet garni, nakonec nalijeme do talířů nebo polévkové mísy.