Kuřecí polévka s pórkem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Kuřecí maso vařené |
350 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pórek |
350 g |
Rýže loupaná |
350 g |
Sůl |
1 špetka |
Švestky sušené |
200 g |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí maso a pečlivě omytý pórek nakrájíme na kousky, dlouhé zhruba 2,5 cm.
- Maso a kousky pórku za občasného míchání opékáme v hrnci na rozehřátém másle 8 minut. Opečenou směs zalijeme vývarem, do polévky vložíme sáček baquet garni. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přidáme sušené švestky, vařenou rýži, případně červenou papriku, nakrájenou na kostičky. Celé vaříme ještě 20 minut.
- Z polévky odstraníme baquet garni, nakonec nalijeme do talířů nebo polévkové mísy.