Jehněčí kýta po švýcarsku
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
6 g |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Mrkev kořen |
4 ks |
Polévkové koření |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tuk |
50 g |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do očištěné jehněčí kýty vetřeme sůl a prošpikujeme nakrájeným česnekem. V pekáči rozehřejeme tuk, na něj vložíme maso, mrkev a cibuli propíchanou hřebíčkem.
- Přilijeme 0,5 l hovězího vývaru a za častého podlévání a obracení zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- Poté maso obložíme oloupanými a nakrájenými bramborami a pečeme ještě asi 45 minut.
- Nakonec šťávu ještě dochutíme polévkovým kořením.