Jehněčí kýta po švýcarsku

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Hřebíček 6 g
Jehněčí kýta 1 kg
Mrkev kořen 4 ks
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Tuk 50 g
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do očištěné jehněčí kýty vetřeme sůl a prošpikujeme nakrájeným česnekem. V pekáči rozehřejeme tuk, na něj vložíme maso, mrkev a cibuli propíchanou hřebíčkem.
  2. Přilijeme 0,5 l hovězího vývaru a za častého podlévání a obracení zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
  3. Poté maso obložíme oloupanými a nakrájenými bramborami a pečeme ještě asi 45 minut.
  4. Nakonec šťávu ještě dochutíme polévkovým kořením.