Curyšské telecí se smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
1 kg |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z telecí kýty nakrájíme na velmi tenké nudličky a opečeme na másle. Než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a dáme odležet do tepla.
- Na pánvi pak zpěníme cibulku, poprášíme moukou a zředíme bílým vínem. Povaříme, přilijeme smetanu, omáčku necháme mírně zhoustnout a dobře okořeníme pepřem a solí.
- Do takto upravené omáčky vložíme opečené telecí maso, ale již nevaříme a ihned podáváme.