Curyšské telecí se smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 1 kg
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z telecí kýty nakrájíme na velmi tenké nudličky a opečeme na másle. Než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a dáme odležet do tepla.
  2. Na pánvi pak zpěníme cibulku, poprášíme moukou a zředíme bílým vínem. Povaříme, přilijeme smetanu, omáčku necháme mírně zhoustnout a dobře okořeníme pepřem a solí.
  3. Do takto upravené omáčky vložíme opečené telecí maso, ale již nevaříme a ihned podáváme.