Hovězí pečeně po ticinsku

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 1 kg
Hřebíček 2 ks
Mouka pšeničná 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 0.5 l
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji maso po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a na oleji poté opečeme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer a cibuli). K tomu přidáme rajčatový protlak, zředíme červeným vínem a ještě trochu povaříme.
  2. Maso s bobkovým listem a hřebíčky vložíme zpět do šťávy, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme na mírném ohni cca 90 minut.
  3. Podle potřeby doléváme vodu nebo bujón. Poté omáčku prolisujeme (nebo rozmixujeme), dokořeníme, zahustíme trochou mouky, zavaříme – a přelijeme maso nakrájené na plátky.