Hovězí pečeně po ticinsku
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Hřebíček |
2 ks |
Mouka pšeničná |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
0.5 l |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji maso po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a na oleji poté opečeme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer a cibuli). K tomu přidáme rajčatový protlak, zředíme červeným vínem a ještě trochu povaříme.
- Maso s bobkovým listem a hřebíčky vložíme zpět do šťávy, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme na mírném ohni cca 90 minut.
- Podle potřeby doléváme vodu nebo bujón. Poté omáčku prolisujeme (nebo rozmixujeme), dokořeníme, zahustíme trochou mouky, zavaříme – a přelijeme maso nakrájené na plátky.