Zajíc se smetanou
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
3 ks |
Houby sušené |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko - podmáslí |
700 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
300 ml |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
Zaječí maso |
2 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Zajíce necháme 1 den marinovat v podmáslí. Sušené houby si namočíme ve 2 dl vody. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vše vložíme do pekáčku a necháme několik hodin odpočinout.
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu odebereme, následně maso osolíme a opepříme, posypeme kousky másla, přidáme houby a zeleninu. Přikryjeme a necháme péct 1 hodinu. (Průběžně podléváme.)
- Poté si smícháme smetanou s moukou, přilijeme a necháme péct dalších 15 minut.