Zajíc se smetanou

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 3 ks
Houby sušené 1 hrst
Máslo čerstvé 100 g
Mléko - podmáslí 700 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 3 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Smetana 16% (pochoutková) 300 ml
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
Zaječí maso 2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zajíce necháme 1 den marinovat v podmáslí. Sušené houby si namočíme ve 2 dl vody. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vše vložíme do pekáčku a necháme několik hodin odpočinout.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu odebereme, následně maso osolíme a opepříme, posypeme kousky másla, přidáme houby a zeleninu. Přikryjeme a necháme péct 1 hodinu. (Průběžně podléváme.)
  3. Poté si smícháme smetanou s moukou, přilijeme a necháme péct dalších 15 minut.