Zajíc na vinařský způsob
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hroznové víno |
200 g |
Martell cognac |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
250 ml |
Petržel kořen |
1 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Zaječí maso |
2 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si marinádu. Smícháme vodu s vinným octem, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a osolíme. Touto směsí obalíme maso a necháme 2 dny marinovat.
- V připraveném pekáči rozpustíme máslo, přidáme maso, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 3/4 hodiny.
- Maso vyjmeme a flambujeme koňakem. Šťávu propasírujeme, přidáme smetanu a hořčici. Necháme projít varem.
- Hroznové víno rozkrájíme a vložíme do omáčky, necháme pár minut prohřát a podáváme.