Zajíc na vinařský způsob

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Hroznové víno 200 g
Martell cognac 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 250 ml
Petržel kořen 1 ks
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Zaječí maso 2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si marinádu. Smícháme vodu s vinným octem, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a osolíme. Touto směsí obalíme maso a necháme 2 dny marinovat.
  2. V připraveném pekáči rozpustíme máslo, přidáme maso, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 3/4 hodiny.
  3. Maso vyjmeme a flambujeme koňakem. Šťávu propasírujeme, přidáme smetanu a hořčici. Necháme projít varem.
  4. Hroznové víno rozkrájíme a vložíme do omáčky, necháme pár minut prohřát a podáváme.