Krémové linguine s krevetami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Krevety tygří - loupané 300 g
Nudle široké 350 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Víno bílé 200 ml
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji zvolna opečeme plátky česneku, přilijeme víno a necháme 2 minuty prohřívat. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu, osolíme, opepříme.
  2. Krátce necháme odpařit a vsypeme vyloupané nevařené krevety a prohřejeme.
  3. Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a polovinou nasekané pažitky. Promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme zbývající pažitkou.