Polévka z uzeného masa s jáhlami

Ingredience


Jáhly - loupané proso 100 g
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel kořen 1 ks
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová uzená plec 200 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nadrobno nakrájíme a spolu s očištěnou, nakrájenou petrželí dáme vařit. Když začne voda v hrnci vřít, přidáme propláchnuté a spařené jáhly a vše vaříme doměkka.
  2. Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do polévky a povaříme.
  3. Nakonec polévku okořeníme majoránkou a podle chuti přisolíme.