Polévka z uzeného masa s jáhlami
Ingredience
Jáhly - loupané proso |
100 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel kořen |
1 ks |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová uzená plec |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nadrobno nakrájíme a spolu s očištěnou, nakrájenou petrželí dáme vařit. Když začne voda v hrnci vřít, přidáme propláchnuté a spařené jáhly a vše vaříme doměkka.
- Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do polévky a povaříme.
- Nakonec polévku okořeníme majoránkou a podle chuti přisolíme.