Lovecká polévka
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Jelení maso |
1000 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
30 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová uzená plec |
100 g |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 190 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté jelení i uzené maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
- Maso, slaninu a cibuli osmahneme na sádle, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přisypeme nasekanou petrželku a vše zvolna vaříme asi 3 hodiny.
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky.
- Nakonec přilijeme bílé víno a polévku necháme jen přejít varem.