Lovecká polévka

Ingredience


Cibule 2 ks
Jelení maso 1000 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 30 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová uzená plec 100 g
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté jelení i uzené maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
  2. Maso, slaninu a cibuli osmahneme na sádle, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přisypeme nasekanou petrželku a vše zvolna vaříme asi 3 hodiny.
  3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky.
  4. Nakonec přilijeme bílé víno a polévku necháme jen přejít varem.