Fazolová polévka s uzeným masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole bílé 500 g
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vepřový bok uzený 500 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý uzený bok uvaříme doměkka.
  2. Den předem namočené fazole necháme přejít varem ve vodě, ve které se namáčely. Potom vodu slijeme a fazole dáme vařit do vývaru z uzeného bůčku. Uvařený bok vyjmeme a přikryjeme pokličkou.
  3. K fazolím přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a vaříme doměkka. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a vše ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.