Fazolová polévka s uzeným masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
500 g |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřový bok uzený |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý uzený bok uvaříme doměkka.
- Den předem namočené fazole necháme přejít varem ve vodě, ve které se namáčely. Potom vodu slijeme a fazole dáme vařit do vývaru z uzeného bůčku. Uvařený bok vyjmeme a přikryjeme pokličkou.
- K fazolím přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a vaříme doměkka. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a vše ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.