Svíčková v bramborovém těstě
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Brambory |
6 ks |
Hovězí svíčková |
1000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné a omyté maso mírně osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle.
- Oloupané brambory uvaříme, rozšťoucháme, osolíme a promícháme s máslem, žloutky a horkým mlékem. Z těsta rozválíme plát a zabalíme do něj opečenou svíčkovou. Posypeme ji strouhankou a nadrobno nakrájenou šunkou.
- Na dno pekáče urovnáme plátky slaniny, na ně položíme zabalené maso a za občasného polévání výpekem pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut.
- Upečenou, částečně zchladlou svíčkovou nakrájíme na plátky a ihned podáváme.