Svíčková v bramborovém těstě

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Brambory 6 ks
Hovězí svíčková 1000 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso mírně osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle.
  2. Oloupané brambory uvaříme, rozšťoucháme, osolíme a promícháme s máslem, žloutky a horkým mlékem. Z těsta rozválíme plát a zabalíme do něj opečenou svíčkovou. Posypeme ji strouhankou a nadrobno nakrájenou šunkou.
  3. Na dno pekáče urovnáme plátky slaniny, na ně položíme zabalené maso a za občasného polévání výpekem pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut.
  4. Upečenou, částečně zchladlou svíčkovou nakrájíme na plátky a ihned podáváme.