Linguine s česnekem, krevetami a špenátem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
10 ks |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Těstoviny Linguine |
300 g |
-
Doba přípravy: 2 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody (1 lžička soli) na skus, slijeme a necháme okapat.
- Do větší rozpálené pánve nalijeme olej, přidáme nakrájený stroužek česneku, lehce osmažíme, přidáme špenát a vaříme 2 minuty. Poté přidáme petržel, krevety, pepř, sůl, za stálého míchání vaříme 2 minuty.
- Těstoviny přidáme ke směsi na pánev a necháme prohřát. Přisypeme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a citronovou kůru, dobře promícháme a ihned podáváme.