Linguine s česnekem, krevetami a špenátem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 400 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rajčata Cherry 10 ks
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Těstoviny Linguine 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody (1 lžička soli) na skus, slijeme a necháme okapat.
  2. Do větší rozpálené pánve nalijeme olej, přidáme nakrájený stroužek česneku, lehce osmažíme, přidáme špenát a vaříme 2 minuty. Poté přidáme petržel, krevety, pepř, sůl, za stálého míchání vaříme 2 minuty.
  3. Těstoviny přidáme ke směsi na pánev a necháme prohřát. Přisypeme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a citronovou kůru, dobře promícháme a ihned podáváme.