Obalované rybí filé
Ingredience
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Kapary |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 kávová lžička |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej olivový |
150 ml |
Olivy zelené |
4 ks |
Pažitka |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 kávová lžička |
Chléb pšeničný (bílý) |
180 g |
Citrony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Petržel - nať |
1 ks |
Treska aljašská |
700 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zhruba půl minuty mixujeme do pěny žloutek, hořčici, ocet, pepř, sůl a začneme přilévat nejprve po kapkách olivový olej, a když začne hmota houstnout, přiléváme olej tenkým praménkem dokud ho všechen nezapracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme nadrobno nakrájené olivy, kapary, okurku, petrželku a pažitku. Pokud je majonéza příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.
- Na jemnou strouhanku rozmixujeme bílý toastový chléb, smícháme s bylinkami a odložíme. Rybí filé nakrájíme na hranolky (jako rybí prsty) a obalíme je v mouce, vajíčku a nakonec v ochucené strouhance. Rozložíme je na mísu a na půl hodiny uložíme do ledničky.
- Rozehřejeme olej na 190°C a 3-4 minuty dozlatova smažíme rybí hranolky. Zbavíme nadbytečného tuku vrstvou papírových utěrek, rozdělíme na talíře a ozdobené klínkem citronu a petrželkou servírujeme s připravenou tatarskou omáčkou.