Obalované rybí filé

Ingredience


Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Kapary 1 kávová lžička
Ocet vinný 2 kávová lžička
Okurky nakládané 1 ks
Olej olivový 150 ml
Olivy zelené 4 ks
Pažitka 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Bylinky čerstvé - svazek 1 kávová lžička
Chléb pšeničný (bílý) 180 g
Citrony 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Petržel - nať 1 ks
Treska aljašská 700 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zhruba půl minuty mixujeme do pěny žloutek, hořčici, ocet, pepř, sůl a začneme přilévat nejprve po kapkách olivový olej, a když začne hmota houstnout, přiléváme olej tenkým praménkem dokud ho všechen nezapracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme nadrobno nakrájené olivy, kapary, okurku, petrželku a pažitku. Pokud je majonéza příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.
  2. Na jemnou strouhanku rozmixujeme bílý toastový chléb, smícháme s bylinkami a odložíme. Rybí filé nakrájíme na hranolky (jako rybí prsty) a obalíme je v mouce, vajíčku a nakonec v ochucené strouhance. Rozložíme je na mísu a na půl hodiny uložíme do ledničky.
  3. Rozehřejeme olej na 190°C a 3-4 minuty dozlatova smažíme rybí hranolky. Zbavíme nadbytečného tuku vrstvou papírových utěrek, rozdělíme na talíře a ozdobené klínkem citronu a petrželkou servírujeme s připravenou tatarskou omáčkou.