Vepřová pečeně s bylinkami

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 3 stroužek
Estragon 1 ks
Mateřídouška 1 ks
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sádlo škvařené 50 g
Slanina vepřová 200 g
Slivovice 50 ml
Vepřová pečeně 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a částí obložíme dno i stěny zapékací mísy. Mísu použijeme tak velkou, aby se do ní těsně vešlo maso. Na dno položíme ještě několik bobkových listů.
  2. Oloupaný česnek nasekáme, přidáme sůl, olej, mateřídoušku, rozmarýn a estragon a vše dobře promícháme. Směsí potřeme omytou vepřovou pečeni.
  3. Maso vložíme do zapékací mísy, zalijeme pálenkou a pokryjeme plátky slaniny. Pokud bude někde ještě volné místo, zalijeme je sádlem - pečínka se musí péct bez přístupu vzduchu.
  4. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
  5. Vepřovou pečeni podáváme studenou.