Selátko pečené v troubě

Ingredience


Citronová šťáva 100 ml
Citrony 1 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Sádlo škvařené 100 g
Salát hlávkový 1 ks
Sele 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté sele bez vnitřností potřeme uvnitř solí a na povrchu osolenou vodou. Necháme 1 hodinu odležet.
  2. Do velkého pekáče položíme napříč špejle, potřeme je sádlem a na dno pekáče nalijeme vařící vodu. Na špejle položíme břichem selátko a kůži potřeme citronovou šťávou.
  3. Sele pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou a občas sádlem a pivem.
  4. Upečené selátko na krku prořízneme, aby vyšla pára, a maso potom naporcujeme.
  5. Podáváme teplé s hlávkovým salátem, nebo studené s citronem a různými salátovými přílohami.