Zelí se skopovým masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčata |
3 ks |
Sádlo škvařené |
70 g |
Skopová plec |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
Zelí hlávkové bílé |
1500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na osminky. Omyté maso nakrájíme na kousky, očištěné papriky na čtvrtky.
- Do kastrolu urovnáme střídavě vrstvu zelí, vrstvu masa, které osolíme, a vrstvu paprik. Navrch bude zelí. Zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka.
- Z hladké mouky, sádla a oloupané, nasekané cibule připravíme světlou jíšku, nalijeme ji do kastrolu a kastrolem jen potřeseme. Navrch poklademe oloupaná, nakrájená rajčata, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna dovaříme, aby se zelí nepřipálilo.