Zelí se skopovým masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Rajčata 3 ks
Sádlo škvařené 70 g
Skopová plec 750 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 800 ml
Zelí hlávkové bílé 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na osminky. Omyté maso nakrájíme na kousky, očištěné papriky na čtvrtky.
  2. Do kastrolu urovnáme střídavě vrstvu zelí, vrstvu masa, které osolíme, a vrstvu paprik. Navrch bude zelí. Zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka.
  3. Z hladké mouky, sádla a oloupané, nasekané cibule připravíme světlou jíšku, nalijeme ji do kastrolu a kastrolem jen potřeseme. Navrch poklademe oloupaná, nakrájená rajčata, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna dovaříme, aby se zelí nepřipálilo.