Zeleninový talíř

Ingredience


Brokolice 1 ks
Bylinky čerstvé - svazek 1 kávová lžička
Celer řapíkatý 4 ks
Květák 1 ks
Mrkev kořen 4 ks
Okurky 2 ks
Rajčata 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 250 ml
Žampiony čerstvé 16 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme studenou omáčku: do zakysané smetany vmícháme směs bylinek dle chuti (mohou být i sušené) a osolíme. Omáčku necháme asi 30 minut v chladu odležet.
  2. Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky nebo použijeme celá koktejlová rajčátka.
  3. Servírujeme na velkém tácu, kde doprostřed umístíme hlubší misku s omáčkou a obložíme pokrájenou zeleninou.
  4. Druhy zeleniny můžeme obměňovat dle sezóny a chuti, ale vždy použijeme pouze syrovou.