Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 500 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Protlak rajčatový 400 ml
Rukola 100 g
Sůl 2 polévková lžíce
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Spaghettini 300 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi si rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou mrkev a cibuli a restujeme doměkka cca 5 minut.
  2. Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud nebude opečené. Do směsi přilijeme račatové pyré, přidáme pepř a sůl a dále vaříme 10 minut za občasného míchání.
  3. Během vaření omáčky uvařte těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody, scedíme a přidáme do pánve k masové směsi. Dobře promícháme, odstavíme a necháme zchladnout.
  4. Do směsi přimícháme strouhaný parmazán, petrželovou nať a vejce, promícháme a přendáme do zapékací misky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté vyndáme z trouby a necháme 5 minut zchladnout. Podáváme teplé i studené, posypané rukolou.