Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
400 ml |
Rukola |
100 g |
Sůl |
2 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Spaghettini |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve velké pánvi si rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou mrkev a cibuli a restujeme doměkka cca 5 minut.
- Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud nebude opečené. Do směsi přilijeme račatové pyré, přidáme pepř a sůl a dále vaříme 10 minut za občasného míchání.
- Během vaření omáčky uvařte těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody, scedíme a přidáme do pánve k masové směsi. Dobře promícháme, odstavíme a necháme zchladnout.
- Do směsi přimícháme strouhaný parmazán, petrželovou nať a vejce, promícháme a přendáme do zapékací misky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté vyndáme z trouby a necháme 5 minut zchladnout. Podáváme teplé i studené, posypané rukolou.