Pečené steaky z hejka se zelenými olivami

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Citronová šťáva 150 ml
Kmín římský 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 6 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Olej olivový 300 ml
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Fazolové lusky zelené 500 g
Mořská štika - filety 920 g
Olivy zelené 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké zapékací mísy nebo do pekáče rozložíme opláchnuté a osušené rybí maso. V míse rozmícháme petrželku, česnek, nakrájený koriandr, římský kmín, mletou papriku, mletý koriandr, citronovou šťávu, cayenský pepř, olej a touto marinádou rybí maso přelijeme a uložíme minimálně na hodinu, nejlépe však přes noc do ledničky.
  2. Plátky ryby poklademe olivami, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160°C pečeme 35-40 minut.
  3. Rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s vařenými fazolkami.