Pečené steaky z hejka se zelenými olivami
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Citronová šťáva |
150 ml |
Kmín římský |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
6 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
300 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Mořská štika - filety |
920 g |
Olivy zelené |
120 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké zapékací mísy nebo do pekáče rozložíme opláchnuté a osušené rybí maso. V míse rozmícháme petrželku, česnek, nakrájený koriandr, římský kmín, mletou papriku, mletý koriandr, citronovou šťávu, cayenský pepř, olej a touto marinádou rybí maso přelijeme a uložíme minimálně na hodinu, nejlépe však přes noc do ledničky.
- Plátky ryby poklademe olivami, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160°C pečeme 35-40 minut.
- Rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s vařenými fazolkami.