Nadívaná makrela
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Makrela obecná |
800 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Rýže dušená |
500 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vinné listy |
8 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Za občasného míchání opékáme na rozehřátém oleji 5 minut cibuli, aby změkla. Vmícháme skořici, zázvor, zahříváme půl minuty, přidáme rozinky, piniové oříšky, odstavíme pánev a směs necháme vychladnout.
- Vychladlou směs rozdělíme na čtvrtiny a plníme břišní dutiny zvenčí i zevnitř omytých a papírovými utěrkami osušených ryb. Osolíme, opepříme a každou rybu zavineme do dvou listů vinné révy. Listy upevníme párátky a nadívané makrely pečeme 5 minut z každé strany pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi. Listy by měly během pečení zhnědnout a ryby by měly být dobře propečené.
- Rozdělíme ryby na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s rýží vařenou v páře, rajčaty a různými listy salátu.