Nadívaná makrela

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Hrozinky 2 polévková lžíce
Makrela obecná 800 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Rýže dušená 500 g
Salát hlávkový 1 ks
Salát kadeřavý 1 ks
Salát ledový 1 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vinné listy 8 ks
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Za občasného míchání opékáme na rozehřátém oleji 5 minut cibuli, aby změkla. Vmícháme skořici, zázvor, zahříváme půl minuty, přidáme rozinky, piniové oříšky, odstavíme pánev a směs necháme vychladnout.
  2. Vychladlou směs rozdělíme na čtvrtiny a plníme břišní dutiny zvenčí i zevnitř omytých a papírovými utěrkami osušených ryb. Osolíme, opepříme a každou rybu zavineme do dvou listů vinné révy. Listy upevníme párátky a nadívané makrely pečeme 5 minut z každé strany pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi. Listy by měly během pečení zhnědnout a ryby by měly být dobře propečené.
  3. Rozdělíme ryby na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s rýží vařenou v páře, rajčaty a různými listy salátu.