Zapékané müsli
Ingredience
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka špaldová |
70 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
130 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do misky nasypeme ovesné vločky a lehce je pokropíme vodou. Přidáme skořici, olej, med a vše promícháme. Nakonec přisypeme špaldovou mouku a rukou důkladně propracujeme na těsto.
- Připravíme plech, na něj dáme papír na pečení a předehřejeme troubu.
- Rukou drolíme těsto po celém plechu tak, aby vznikaly malé hrudky jen v jedné vrstvě. Plech dáme do trouby a pečeme zprudka asi
- 10 minut. Potom stáhneme troubu na minimum a dopékáme dalších deset minut.
- Plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí je müsli dokonale křupavé.
- Podáváme jen tak jako křupavou pochoutku k televizi. Můžeme je smíchat se sekanými oříšky a jogurtem a máme chutnou snídani.