Zapékané müsli

Ingredience


Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka špaldová 70 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Ovesné vločky 130 g
Skořice mletá 1 špetka
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nasypeme ovesné vločky a lehce je pokropíme vodou. Přidáme skořici, olej, med a vše promícháme. Nakonec přisypeme špaldovou mouku a rukou důkladně propracujeme na těsto.
  2. Připravíme plech, na něj dáme papír na pečení a předehřejeme troubu.
  3. Rukou drolíme těsto po celém plechu tak, aby vznikaly malé hrudky jen v jedné vrstvě. Plech dáme do trouby a pečeme zprudka asi
  4. 10 minut. Potom stáhneme troubu na minimum a dopékáme dalších deset minut.
  5. Plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí je müsli dokonale křupavé.
  6. Podáváme jen tak jako křupavou pochoutku k televizi. Můžeme je smíchat se sekanými oříšky a jogurtem a máme chutnou snídani.