Hřebenatky s kuskusem

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 3 ks
Kuskus 230 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Okurka salátová 120 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 ks
Paprika žlutá 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Bazalka 2 ks
Limetka 2 ks
Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Hřebenatka 16 ks
Limetka 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podle návodu na obalu uvaříme kuskus, nedáváme do něj ale máslo. Papriky potřeme trochou olivového oleje a pod předehřátým grilem pečeme 5-6 minut dohněda. Uzavřeme je do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na čtverečky a dáme společně se zbytkem olivového oleje, jarními cibulkami, salátovou okurkou, šťávou z limety, solí a pepřem do mísy s kuskusem a vše promícháme.
  2. Vyloupeme hřebenatky, očistíme je a dáme do nekovové misky. Smícháme olivový olej, bazalku, limetovou kůru, česnek, pažitku, pepř a touto směsí zalijeme hřebenatky. Promícháme, přikryjeme a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
  3. Pak je vyjmeme z marinády, navlékneme na 4 grilovací jehly a pod rozehřátým grilem opékáme minutu z každé strany dozlatova. Maso by se mělo zpevnit, ale nemělo by být úplně propečené. Pak necháme 2 minuty odpočinout.
  4. Do kuskusu vmícháme nakrájenou čerstvou bazalku, rozdělíme na talíře, navrch položíme grilovací jehlu s hřebenatkami, ozdobíme klínky limety, lístkem bazalky a servírujeme.