Hřebenatky s kuskusem
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
3 ks |
Kuskus |
230 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
120 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika žlutá |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Bazalka |
2 ks |
Limetka |
2 ks |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Hřebenatka |
16 ks |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podle návodu na obalu uvaříme kuskus, nedáváme do něj ale máslo. Papriky potřeme trochou olivového oleje a pod předehřátým grilem pečeme 5-6 minut dohněda. Uzavřeme je do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na čtverečky a dáme společně se zbytkem olivového oleje, jarními cibulkami, salátovou okurkou, šťávou z limety, solí a pepřem do mísy s kuskusem a vše promícháme.
- Vyloupeme hřebenatky, očistíme je a dáme do nekovové misky. Smícháme olivový olej, bazalku, limetovou kůru, česnek, pažitku, pepř a touto směsí zalijeme hřebenatky. Promícháme, přikryjeme a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
- Pak je vyjmeme z marinády, navlékneme na 4 grilovací jehly a pod rozehřátým grilem opékáme minutu z každé strany dozlatova. Maso by se mělo zpevnit, ale nemělo by být úplně propečené. Pak necháme 2 minuty odpočinout.
- Do kuskusu vmícháme nakrájenou čerstvou bazalku, rozdělíme na talíře, navrch položíme grilovací jehlu s hřebenatkami, ozdobíme klínky limety, lístkem bazalky a servírujeme.