Polévka z jelítka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
30 g |
Jelítka domácí žemlová |
100 g |
Krupky trhané |
20 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej rostlinný |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V osolené vodě uvaříme krupky doměkka.
- Drobně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmažíme dorůžova - zředíme vodou a dobře rozmícháme.
- Přidáme jelítko vymačkané ze střívka, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl a povaříme.
- Kroupy vložíme do hotové polévky.