Polévka z jelítka

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 30 g
Jelítka domácí žemlová 100 g
Krupky trhané 20 g
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej rostlinný 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme krupky doměkka.
  2. Drobně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmažíme dorůžova - zředíme vodou a dobře rozmícháme.
  3. Přidáme jelítko vymačkané ze střívka, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl a povaříme.
  4. Kroupy vložíme do hotové polévky.