Gnocchi s omáčkou z rajčat a bazalky

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Bramborové noky 500 g
Cibule 1 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 700 ml
Sůl 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší pánev rozpalte, přilijte olej a najemno nakrájenou cibuli usmažte dozlatova, nalijte rajčatové pyré a vařte 10 minut za občasného míchání, přidejte najemno nasekanou bazalku, špetku soli a pepře, dobře promíchejte a odstavte.
  2. Gnocchi uvařte podle návodu v dostatečném množství vroucí osolené vody, poté sceďte a přidejte k omáčce.
  3. Směs prohřejte a můžete podávat.