Gnocchi s omáčkou z rajčat a bazalky
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Bramborové noky |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
700 ml |
Sůl |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Větší pánev rozpalte, přilijte olej a najemno nakrájenou cibuli usmažte dozlatova, nalijte rajčatové pyré a vařte 10 minut za občasného míchání, přidejte najemno nasekanou bazalku, špetku soli a pepře, dobře promíchejte a odstavte.
- Gnocchi uvařte podle návodu v dostatečném množství vroucí osolené vody, poté sceďte a přidejte k omáčce.
- Směs prohřejte a můžete podávat.