Zapékané gnocchi s rajčaty
Ingredience
Bramborové noky |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Mozzarella |
125 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Olivy zelené |
120 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pesto |
100 g |
Protlak rajčatový |
500 ml |
Sůl |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 3 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpalte větší pánev a na trošce oleje orestujte česnek nakrájený na tenké plátky, přilijte rajčatové pyré a nechte vařit 10 minut za občasného míchání.
- Přidejte špetku soli, pepře a pesto. Dobře promíchejte a odstavte.
- Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody, sceďte a přisypte k omáčce.
- Přesypte do zapékací misky a ozdobte plátky mozzarelly, pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 10 minut.