Zapékané gnocchi s rajčaty

Ingredience


Bramborové noky 500 g
Česnek 1 stroužek
Mozzarella 125 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Olivy zelené 120 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pesto 100 g
Protlak rajčatový 500 ml
Sůl 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpalte větší pánev a na trošce oleje orestujte česnek nakrájený na tenké plátky, přilijte rajčatové pyré a nechte vařit 10 minut za občasného míchání.
  2. Přidejte špetku soli, pepře a pesto. Dobře promíchejte a odstavte.
  3. Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody, sceďte a přisypte k omáčce.
  4. Přesypte do zapékací misky a ozdobte plátky mozzarelly, pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 10 minut.