Pizza s ančovičkami, česnekem a černými olivami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
10 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Droždí |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
20 ks |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
400 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
140 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Těsto: sůl a droždí smíchejte s teplou vodou, mouku nasypte do velké misky, ve středu udělejte důlek a nalijte vodu se solí a droždím, vařečkou vypracujte hladké vlhké těsto.
- Těsto přendejte na pomoučněný vál a rukama dobře zpracujte, přendejte do vymazané misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut.
- Vykynuté těsto rodělte na dvě části a vytvořte rukama dvě placky o průměru cca 25 cm, přendejte na olejem vymazaný plech.
- Potřete rajčatovým pyré, opepřete a osolte.
- Podle své fantazie ozdobte ostatními surovinami, zakápněte olejem a posypte oreganem, nakrájený česnek přidejte až dvě minuty před koncem pečení. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut.
- Okraje pizzy by měly být zlatavé.