Pizza s ančovičkami, česnekem a černými olivami

Ingredience


Ančovičky konzervované 10 ks
Česnek 2 stroužek
Droždí 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Olivy černé 20 ks
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 400 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 140 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto: sůl a droždí smíchejte s teplou vodou, mouku nasypte do velké misky, ve středu udělejte důlek a nalijte vodu se solí a droždím, vařečkou vypracujte hladké vlhké těsto.
  2. Těsto přendejte na pomoučněný vál a rukama dobře zpracujte, přendejte do vymazané misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut.
  3. Vykynuté těsto rodělte na dvě části a vytvořte rukama dvě placky o průměru cca 25 cm, přendejte na olejem vymazaný plech.
  4. Potřete rajčatovým pyré, opepřete a osolte.
  5. Podle své fantazie ozdobte ostatními surovinami, zakápněte olejem a posypte oreganem, nakrájený česnek přidejte až dvě minuty před koncem pečení. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 20 minut.
  6. Okraje pizzy by měly být zlatavé.