Omeleta s pomerančovou kůrou

Ingredience


Cukr moučkový 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 650 ml
Mouka polohrubá 230 g
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve smícháme mouku, 3lžíce cukru a špetku soli. Poté rozklepneme vajíčko a vše důkladně promícháme. Přilijeme po troškách mléko, vymícháme dohladka a na závěr přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme pomalu 50g másla. Připravenou směs opatrně vlijeme a pod pokličkou a při nízké teplotě pečeme 10minut. Rozehřejeme zbytek másla a opečeme i z druhé strany.
  3. Omeletu ihned podáváme posypanou moučkovým cukrem. Můžeme servírovat s pomerančovým džemem.