Omeleta s pomerančovou kůrou
Ingredience
Cukr moučkový |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
650 ml |
Mouka polohrubá |
230 g |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve smícháme mouku, 3lžíce cukru a špetku soli. Poté rozklepneme vajíčko a vše důkladně promícháme. Přilijeme po troškách mléko, vymícháme dohladka a na závěr přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.
- Ve velké pánvi rozehřejeme pomalu 50g másla. Připravenou směs opatrně vlijeme a pod pokličkou a při nízké teplotě pečeme 10minut. Rozehřejeme zbytek másla a opečeme i z druhé strany.
- Omeletu ihned podáváme posypanou moučkovým cukrem. Můžeme servírovat s pomerančovým džemem.