Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
4 ks |
Brokolice |
450 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička sušená |
0.5 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
20 dkg |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mírně osolené vodě 3 minuty vaříme růžičky brokolice, pak je děrovanou naběračkou vyjmeme, vložíme do cedníku, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a odložíme je.
- Strouhanku smažíme 4-5 minut za stálého míchání dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi olivového oleje. Potom z ní odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek.
- V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, minutu na něm opékáme řezy ančoviček (sardelí), pak je vařečkou rozmačkáme, vmícháme citronovou kůru, česnek, chilli papričku a za občasného míchání zahříváme ještě 2 minuty. Přidáme brokolici a 3-4 minuty prohřejeme.
- Scedíme uvařené těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme brokolicovou směs, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a dvěma lžícemi promícháme.
- Rozdělíme na talíře a posypané osmaženou strouhankou a strouhaným parmazánem ihned servírujeme.