Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami

Ingredience


Ančovičky konzervované 4 ks
Brokolice 450 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička sušená 0.5 kávová lžička
Citrony 1 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 50 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 20 dkg
Těstoviny Tagliatelle 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mírně osolené vodě 3 minuty vaříme růžičky brokolice, pak je děrovanou naběračkou vyjmeme, vložíme do cedníku, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a odložíme je.
  2. Strouhanku smažíme 4-5 minut za stálého míchání dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi olivového oleje. Potom z ní odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek.
  3. V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, minutu na něm opékáme řezy ančoviček (sardelí), pak je vařečkou rozmačkáme, vmícháme citronovou kůru, česnek, chilli papričku a za občasného míchání zahříváme ještě 2 minuty. Přidáme brokolici a 3-4 minuty prohřejeme.
  4. Scedíme uvařené těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme brokolicovou směs, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a dvěma lžícemi promícháme.
  5. Rozdělíme na talíře a posypané osmaženou strouhankou a strouhaným parmazánem ihned servírujeme.