Slepičí kaldoun

Ingredience


Celer řapíkatý 20 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 10 g
Játra drůbeží 60 g
Kuřecí drůbky 100 g
Květák 30 g
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Mouka pšeničná hrubá 10 g
Mrkev kořen 20 g
Nové koření mleté 1 špetka
Olej rostlinný 20 g
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 20 g
Strouhanka 20 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné drůbky bez jater zalijeme studenou vodou, přidáme, pepř, nové koření, sůl a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a uvaříme doměkka.
  2. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a za občasného míchání dobře provaříme.
  3. Rozetřená játra promícháme se strouhankou, hrubou moukou, vejcem, třeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a pokrájenou cibulí a vytvarujeme do menších nočků.
  4. Přidáme zvlášť uvařené játrové nočky, drobně pokrájené maso z drůbků, krátce povaříme a ozdobíme pažitkou.