Slepičí kaldoun
Ingredience
Celer řapíkatý |
20 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
10 g |
Játra drůbeží |
60 g |
Kuřecí drůbky |
100 g |
Květák |
30 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Mouka pšeničná hrubá |
10 g |
Mrkev kořen |
20 g |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Olej rostlinný |
20 g |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
20 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné drůbky bez jater zalijeme studenou vodou, přidáme, pepř, nové koření, sůl a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a uvaříme doměkka.
- Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a za občasného míchání dobře provaříme.
- Rozetřená játra promícháme se strouhankou, hrubou moukou, vejcem, třeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a pokrájenou cibulí a vytvarujeme do menších nočků.
- Přidáme zvlášť uvařené játrové nočky, drobně pokrájené maso z drůbků, krátce povaříme a ozdobíme pažitkou.