Bezvaječné palačinky z pohankové mouky
Ingredience
Brokolice |
150 g |
Mléko sójové |
200 ml |
Mouka pohanková |
100 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Do teplého sojového mléka nasypeme pohankovou hladkou mouku a trochu soli. Vidličkou dobře rozmícháme a při pokojové teplotě necháme odstát asi 4 hodiny.
- Jako náplň si připravíme dušenou zeleninu. Nejlépe mrkev a brokolici, ale je možno použít více druhů zeleniny podle chuti.
- Zeleninu dusíme ve vodě asi jen 10 minut, aby zůstala jemně křupavá.
- Pánvičku si vymažeme slunečnicovým olejem a rozpálíme. Odležené těsto naléváme na pánev rovnoměrně ve velmi tenké vrstvě. Osmažíme po obou stranách. Ještě teplé pokládáme na talíř a pomažeme troškou rajčatového protlaku. Palačinku naplníme dušenou zeleninou a ihned podáváme.