Bezvaječné palačinky z pohankové mouky

Bezvaječné palačinky z pohankové mouky - obrázek

Ingredience


Brokolice 150 g
Mléko sójové 200 ml
Mouka pohanková 100 g
Mrkev kořen 150 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do teplého sojového mléka nasypeme pohankovou hladkou mouku a trochu soli. Vidličkou dobře rozmícháme a při pokojové teplotě necháme odstát asi 4 hodiny.
  2. Jako náplň si připravíme dušenou zeleninu. Nejlépe mrkev a brokolici, ale je možno použít více druhů zeleniny podle chuti.
  3. Zeleninu dusíme ve vodě asi jen 10 minut, aby zůstala jemně křupavá.
  4. Pánvičku si vymažeme slunečnicovým olejem a rozpálíme. Odležené těsto naléváme na pánev rovnoměrně ve velmi tenké vrstvě. Osmažíme po obou stranách. Ještě teplé pokládáme na talíř a pomažeme troškou rajčatového protlaku. Palačinku naplníme dušenou zeleninou a ihned podáváme.