Lasagne s plody moře

Ingredience


Filé rybí 450 g
Houby čerstvé 300 g
Hřebenatka 230 g
Máslo čerstvé 0.25 ks
Mozzarella 230 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Těstoviny Lasagne 0.5 balení
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice v prášku 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 600 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm opékáme cibuli, česnek a tymián. Přidáme houby a ještě 5 minut opékáme. Vmícháme víno a prudce povaříme, dokud se téměř neodpaří. Potom přidáme rajčata, zamícháme a pod pokličkou omáčku vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme.
  2. V hrnci na slabém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku, práškovou hořčici a mícháme dohladka. Ještě 2 minuty zahříváme, ale dáváme pozor, aby nám mouka neztmavla. Potom postupně vmícháme mléko, přivedeme k varu a zvolna 2 minuty vaříme. Odstavíme a na povrch omáčky položíme potravinářskou fólii, aby se nám neutvořil škraloup.
  3. Do zapékací misky vymazané máslem nalijeme polovinu rajčatové omáčky, přidáme polovinu kousků rybího filé a hřebenatek. Položíme v další vrstvě polovinu lasagnových plátků, nalijeme polovinu bílé omáčky, nasypeme polovinu kostiček sýra mozzarella a vrstvy znovu zopakujeme tak, aby navrchu byla opět bílá omáčka a mozzarella.
  4. Zapékáme 35-40 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout a servírujeme v zapékací misce.