Lasagne s plody moře
Ingredience
Filé rybí |
450 g |
Houby čerstvé |
300 g |
Hřebenatka |
230 g |
Máslo čerstvé |
0.25 ks |
Mozzarella |
230 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Lasagne |
0.5 balení |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice v prášku |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
600 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm opékáme cibuli, česnek a tymián. Přidáme houby a ještě 5 minut opékáme. Vmícháme víno a prudce povaříme, dokud se téměř neodpaří. Potom přidáme rajčata, zamícháme a pod pokličkou omáčku vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme.
- V hrnci na slabém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku, práškovou hořčici a mícháme dohladka. Ještě 2 minuty zahříváme, ale dáváme pozor, aby nám mouka neztmavla. Potom postupně vmícháme mléko, přivedeme k varu a zvolna 2 minuty vaříme. Odstavíme a na povrch omáčky položíme potravinářskou fólii, aby se nám neutvořil škraloup.
- Do zapékací misky vymazané máslem nalijeme polovinu rajčatové omáčky, přidáme polovinu kousků rybího filé a hřebenatek. Položíme v další vrstvě polovinu lasagnových plátků, nalijeme polovinu bílé omáčky, nasypeme polovinu kostiček sýra mozzarella a vrstvy znovu zopakujeme tak, aby navrchu byla opět bílá omáčka a mozzarella.
- Zapékáme 35-40 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout a servírujeme v zapékací misce.