Bramborová polévka s klobásou

Ingredience


Brambory 180 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička sušená 1 ks
Cibule červená 2 ks
Kapusta hlávková 150 g
Klobása Chorizo 50 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na polévku budeme kromě jiného potřebovat i zeleninový vývar, proto si ho nejprve připravíme. Pokud máme dostatek času uvaříme si klasický vývar z kořenové zeleniny, ale můžeme použít i hotový vývar z kostky.
  2. Polévku budeme připravovat ve větším hrnci.
  3. V něm nejprve na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou červenou cibuli, pak přidáme kostičky brambor a dva stroužky prolisovaného česneku. Vše restujeme na prudším ohni asi 5 minut,
  4. pak zalijeme předem připraveným vývarem.
  5. Jakmile začne polévka vřít, můžeme stáhnout oheň a hrnec přiklopit.
  6. Po dvaceti minutách do polévky přidáme na nudličky nakrájenou a dobře umytou kapustu.
  7. Správnou pikantní chuť polévce dodají kolečka kvalitní klobásy. Skvěle se hodí například Chorizo, ale můžeme použít i jiný druh pikantní klobásy.
  8. Vše vaříme dalších sedm minut a pak už jen dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme podpořit ostřejší chuť polévky, můžeme přidat i špetku mletých sušených chilli papriček.