Bramborová polévka s klobásou
Ingredience
Brambory |
180 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Cibule červená |
2 ks |
Kapusta hlávková |
150 g |
Klobása Chorizo |
50 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na polévku budeme kromě jiného potřebovat i zeleninový vývar, proto si ho nejprve připravíme. Pokud máme dostatek času uvaříme si klasický vývar z kořenové zeleniny, ale můžeme použít i hotový vývar z kostky.
- Polévku budeme připravovat ve větším hrnci.
- V něm nejprve na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou červenou cibuli, pak přidáme kostičky brambor a dva stroužky prolisovaného česneku. Vše restujeme na prudším ohni asi 5 minut,
- pak zalijeme předem připraveným vývarem.
- Jakmile začne polévka vřít, můžeme stáhnout oheň a hrnec přiklopit.
- Po dvaceti minutách do polévky přidáme na nudličky nakrájenou a dobře umytou kapustu.
- Správnou pikantní chuť polévce dodají kolečka kvalitní klobásy. Skvěle se hodí například Chorizo, ale můžeme použít i jiný druh pikantní klobásy.
- Vše vaříme dalších sedm minut a pak už jen dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme podpořit ostřejší chuť polévky, můžeme přidat i špetku mletých sušených chilli papriček.