Čínská bramborová polévka
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
230 g |
Brambory |
200 g |
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
130 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 55 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si naložíme proužky libového vepřového masa do marinády z rýžového octa, sojové omáčky, zázvoru, sezamového oleje, soli a pepře. Necháme uležet alespoň hodinu v chladu.
- Cibulky nakrájíme na čtvrtky, brambory na kostičky a mrkev na proužky.
- Základem polévky je zeleninový vývar, do kterého přidáme brambory a lžíci rýžového octa. Ve vodě si rozpustíme 2 lžíce Solamylu, a jakmile začne vývar vřít, vmícháme do něj vzniklou škrobovou kaši. Polévku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
- Odležené maso a zázvor přidáme do hrnce a vaříme 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené cibulky, mrkev a bambusové výhonky. Vaříme dalších 10 minut.
- Můžeme dochutit solí, pepřem nebo sojovou omáčkou.
- Pokud preferujeme ostřejší chuť, můžeme přidat mleté chilli papričky.
- Polévku podáváme v předem nahřátém nádobí.