Čínská bramborová polévka

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 230 g
Brambory 200 g
Chilli paprička sušená 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Mrkev kořen 1 ks
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 špetka
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 130 g
Vývar zeleninový 1 l
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si naložíme proužky libového vepřového masa do marinády z rýžového octa, sojové omáčky, zázvoru, sezamového oleje, soli a pepře. Necháme uležet alespoň hodinu v chladu.
  2. Cibulky nakrájíme na čtvrtky, brambory na kostičky a mrkev na proužky.
  3. Základem polévky je zeleninový vývar, do kterého přidáme brambory a lžíci rýžového octa. Ve vodě si rozpustíme 2 lžíce Solamylu, a jakmile začne vývar vřít, vmícháme do něj vzniklou škrobovou kaši. Polévku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
  4. Odležené maso a zázvor přidáme do hrnce a vaříme 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené cibulky, mrkev a bambusové výhonky. Vaříme dalších 10 minut.
  5. Můžeme dochutit solí, pepřem nebo sojovou omáčkou.
  6. Pokud preferujeme ostřejší chuť, můžeme přidat mleté chilli papričky.
  7. Polévku podáváme v předem nahřátém nádobí.