Bramborová polévka z telecích kostí

Ingredience


Brambory 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 0.125 l
Muškátový oříšek 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kosti 500 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
Zelenina kořenová 200 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté telecí kosti zalijeme vodou a vaříme několik hodin.
  2. Potom vývar scedíme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupané, na poloviny rozkrájené brambory. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka.
  3. Uvařené brambory vyjmeme a vymícháme s mlékem, máslem a žloutkem na kaši, kterou vložíme do polévky.
  4. Polévku podáváme s kostičkami osmažené žemle, při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.