Bramborová polévka z telecích kostí
Ingredience
Brambory |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kosti |
500 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelenina kořenová |
200 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté telecí kosti zalijeme vodou a vaříme několik hodin.
- Potom vývar scedíme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupané, na poloviny rozkrájené brambory. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka.
- Uvařené brambory vyjmeme a vymícháme s mlékem, máslem a žloutkem na kaši, kterou vložíme do polévky.
- Polévku podáváme s kostičkami osmažené žemle, při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.