Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
Ingredience
Brambory vařené |
3 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
80 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Brambory vařené |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1.5 l |
Žemle tuková |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu.
- Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky.
- Příprava knedlíčků:
- Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku.
- Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky.