Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky

Ingredience


Brambory vařené 3 ks
Máslo čerstvé 30 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 50 g
Sůl 1 špetka
Tuk 80 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Brambory vařené 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vývar z hovězích kostí 1.5 l
Žemle tuková 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu.
  2. Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky.
  3. Příprava knedlíčků:
  4. Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku.
  5. Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky.