Dušený tuňák
Ingredience
Brambory |
250 g |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Olej olivový |
10 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Rajčata |
240 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák obecný |
1000 g |
Tymián sušený |
2 g |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme s drceným česnekem.
- Podlijeme 1/4 l vody, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a brambory. Vše osolíme, opepříme a přilijeme citrónovou šťávu.
- K zelenině přidáme porce tuňáka, posypeme tymiánem a dusíme do změknutí.
- Tuňáka se zeleninou podáváme vychlazeného, posypaného sekanou petrželí.