Dušený tuňák

Ingredience


Brambory 250 g
Česnek 6 stroužek
Cibule 80 g
Citronová šťáva 10 ml
Olej olivový 10 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Rajčata 240 g
Sůl 1 špetka
Tuňák obecný 1000 g
Tymián sušený 2 g
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme s drceným česnekem.
  2. Podlijeme 1/4 l vody, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a brambory. Vše osolíme, opepříme a přilijeme citrónovou šťávu.
  3. K zelenině přidáme porce tuňáka, posypeme tymiánem a dusíme do změknutí.
  4. Tuňáka se zeleninou podáváme vychlazeného, posypaného sekanou petrželí.