Salát z mušlí

Ingredience


Cibule 80 g
Citronová šťáva 30 ml
Hořčice 10 ml
Kapary 10 g
Mušle slávky 600 g
Olej olivový 15 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 120 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté mušle vhodíme do vařící se vody s vínem, přidáme cibuli a osolíme. Mušle vaříme do otevření skořápek.
  2. Uvařené maso vyjmeme, zalijeme směsí z olivového oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře, přidáme lžíci kaparů.
  3. Vše necháme dobře vychladit a podáváme posypané sekanou petrželí.