Salát z mušlí
Ingredience
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Hořčice |
10 ml |
Kapary |
10 g |
Mušle slávky |
600 g |
Olej olivový |
15 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
120 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté mušle vhodíme do vařící se vody s vínem, přidáme cibuli a osolíme. Mušle vaříme do otevření skořápek.
- Uvařené maso vyjmeme, zalijeme směsí z olivového oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře, přidáme lžíci kaparů.
- Vše necháme dobře vychladit a podáváme posypané sekanou petrželí.