Linguine se sardinkami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička sušená |
1 kávová lžička |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 hrst |
Sardinka obecná |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Linguine |
350 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme česnek, drcené chilli papričky a opékáme zhruba 1 minutu. Potom přidáme zbytků kořenů zbavený, na velmi tenké plátky nakrájený fenykl a opékáme 4-5 minut doměkka. Přidáme omyté, osušené a na kousky nakrájené filety ze sardinek a další 3-4 minuty zahříváme, aby byly křehké.
- V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale uprostřed měly tuhé jádro. Scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
- K sardinkám přidáme piniové oříšky, citronovou kůru a šťávu, petrželku, sůl, pepř a po promíchání přeneseme směs na těstoviny, přidáme zbývající olivový olej a opět vše promícháme.
- Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.