Linguine se sardinkami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička sušená 1 kávová lžička
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 hrst
Sardinka obecná 8 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny Linguine 350 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme česnek, drcené chilli papričky a opékáme zhruba 1 minutu. Potom přidáme zbytků kořenů zbavený, na velmi tenké plátky nakrájený fenykl a opékáme 4-5 minut doměkka. Přidáme omyté, osušené a na kousky nakrájené filety ze sardinek a další 3-4 minuty zahříváme, aby byly křehké.
  2. V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale uprostřed měly tuhé jádro. Scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
  3. K sardinkám přidáme piniové oříšky, citronovou kůru a šťávu, petrželku, sůl, pepř a po promíchání přeneseme směs na těstoviny, přidáme zbývající olivový olej a opět vše promícháme.
  4. Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.