Brambory s uzeným masem v mléčné omáčce
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, podusíme v osolené vodě s kmínem do poloměkka a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme s mlékem a smetanou na hustší omáčku. Chvíli povaříme, přidáme rozšlehané žloutky a trochu octa.
- Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso a na silnější plátky nakrájené brambory, které v omáčce podusíme doměkka. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.