Brambory s uzeným masem v mléčné omáčce

Ingredience


Brambory 1000 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 100 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, podusíme v osolené vodě s kmínem do poloměkka a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme s mlékem a smetanou na hustší omáčku. Chvíli povaříme, přidáme rozšlehané žloutky a trochu octa.
  2. Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso a na silnější plátky nakrájené brambory, které v omáčce podusíme doměkka. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.