Bramborový guláš s kapustou a bůčkem

Ingredience


Brambory 750 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 250 g
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 250 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý vepřový bůček nakrájíme na kostky, v kastrole podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka.
  2. Ve větším kastrole na polovině sádla osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme krátce povařenou, na nudličky nakrájenou kapustu, měkký bůček a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Podlijeme a dusíme, dokud brambory nezměknou.
  3. Potom pokrm zahustíme jíškou připravenou ze zbylého sádla a hladké mouky, přidáme utřený česnek, okořeníme majoránkou a chvíli povaříme.