Bramborový guláš s kapustou a bůčkem
Ingredience
Brambory |
750 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
250 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý vepřový bůček nakrájíme na kostky, v kastrole podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka.
- Ve větším kastrole na polovině sádla osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme krátce povařenou, na nudličky nakrájenou kapustu, měkký bůček a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Podlijeme a dusíme, dokud brambory nezměknou.
- Potom pokrm zahustíme jíškou připravenou ze zbylého sádla a hladké mouky, přidáme utřený česnek, okořeníme majoránkou a chvíli povaříme.