Zapékané kuře

Zapékané kuře - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Jogurt bílý 200 ml
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Ocet kvasný lihový 10 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Sůl 1 špetka
Tuk 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené, vychladlé kuře naporcujeme a vložíme do zapékací nádoby.
  2. Z jogurtu, vejce, mouky a vývaru si připravíme marinádu, kterou necháme 15 minut povařit.
  3. Poté přidáme utřený česnek a ocet.
  4. Vzniklou omáčkou přelijeme porce kuřete, přidáme papriku zpěněnou na másle a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby.