Vařené kefte s omáčkou

Ingredience


Cibule 80 g
Citronová šťáva 40 ml
Hovězí maso mleté 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 g
Rýže dušená 300 g
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 10 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokrájenou cibuli, vařenou rýži, vejce, pepř, sůl a mleté maso smícháme dohromady.
  2. Z hotové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce.
  3. Do 600ml vařící vody vhodíme tuk, sůl a přivedeme k varu. Ve vařící vodě povaříme cca 15 minut připravené masové kuličky.
  4. Uvařené maso servírujeme s omáčkou připravenou z citrónové šťávy, žloutku a 3 lžic vývaru z masa. Vše posypeme nakrájenou petrželkou.