Vařené kefte s omáčkou
Ingredience
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Rýže dušená |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokrájenou cibuli, vařenou rýži, vejce, pepř, sůl a mleté maso smícháme dohromady.
- Z hotové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce.
- Do 600ml vařící vody vhodíme tuk, sůl a přivedeme k varu. Ve vařící vodě povaříme cca 15 minut připravené masové kuličky.
- Uvařené maso servírujeme s omáčkou připravenou z citrónové šťávy, žloutku a 3 lžic vývaru z masa. Vše posypeme nakrájenou petrželkou.