Bramborový salát s ředkvičkami
Ingredience
Brambory |
450 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 špetka |
Ředkvička |
8 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve v misce připravíme zálivku. Smícháme sůl, pepř, dvě lžíce olivového oleje, 1 lžíci bílého vinného octa, čerstvé bylinky a polévkovou lžíci Dijonské hořčice.
- Ve slupce uvaříme nové brambory nakrájené na půlky a necháme vystydnout. Rozebereme a omyjeme hlávkový salát.
- Na plátky nakrájíme salátovou okurku a ředkvičky.
- Na talíř nebo do misky naskládáme listy hlávkového salátu, na něj kolečka okurek a ředkviček. Doprostřed navršíme půlky uvařených brambor. Každou vrstvu přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami.