Bramborový salát s ředkvičkami

Ingredience


Brambory 450 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 špetka
Ředkvička 8 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve v misce připravíme zálivku. Smícháme sůl, pepř, dvě lžíce olivového oleje, 1 lžíci bílého vinného octa, čerstvé bylinky a polévkovou lžíci Dijonské hořčice.
  2. Ve slupce uvaříme nové brambory nakrájené na půlky a necháme vystydnout. Rozebereme a omyjeme hlávkový salát.
  3. Na plátky nakrájíme salátovou okurku a ředkvičky.
  4. Na talíř nebo do misky naskládáme listy hlávkového salátu, na něj kolečka okurek a ředkviček. Doprostřed navršíme půlky uvařených brambor. Každou vrstvu přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami.