Špagety s krabím masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citrony 2 ks
Krab 400 g
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Špagety, Makarony 350 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale zároveň měly uprostřed tuhé jádro. Scedíme je a necháme okapat.
  2. Z krunýře, nohou a klepet vyškrábeme tenkým nožíkem krabí maso a opatrně promícháme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a půl minuty na něm opékáme česnek a čili papričku. Potom vmícháme krabí maso, petrželku, citronovou kůru a šťávu a za stálého míchání zahříváme asi 1 minutu, dokud se krabí maso neprohřeje.
  3. Přidáme zbývající olivový olej, sůl, pepř, těstoviny, opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a ozdobené klínky citronu ihned servírujeme.