Jáhlové ovocné knedlíky kominíčci

Ingredience


Brambory 200 g
Jáhly - loupané proso 100 g
Mák mletý 150 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Meruňky 25 ks
Mléko sójové 600 ml
Mouka kukuřičná 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly spaříme horkou vodou, dáme do hrnce, zalijeme sojovým mlékem a vaříme doměkka. Po vychladnutí jáhly i s mlékem vlijeme do větší mísy.
  2. Přidáme uvařené, vychladlé brambory, špetku soli, vejce a zasypeme kukuřičnou moukou. Vypracujeme rukama hladké těsto.
  3. Vyválíme podlouhlou šišku, kterou nožem nakrájíme na stejné kousky.
  4. Do každého kousku zabalíme jednu vypeckovanou meruňku a rukama uválíme dokulata. Naplněné knedlíky ještě obalíme v kukuřičné mouce. Vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut.
  5. Hotové knedlíky ihned obalujeme v rozemletém máku. Na talíři můžeme dosladit medem.