Jáhlové ovocné knedlíky kominíčci
Ingredience
Brambory |
200 g |
Jáhly - loupané proso |
100 g |
Mák mletý |
150 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Meruňky |
25 ks |
Mléko sójové |
600 ml |
Mouka kukuřičná |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Jáhly spaříme horkou vodou, dáme do hrnce, zalijeme sojovým mlékem a vaříme doměkka. Po vychladnutí jáhly i s mlékem vlijeme do větší mísy.
- Přidáme uvařené, vychladlé brambory, špetku soli, vejce a zasypeme kukuřičnou moukou. Vypracujeme rukama hladké těsto.
- Vyválíme podlouhlou šišku, kterou nožem nakrájíme na stejné kousky.
- Do každého kousku zabalíme jednu vypeckovanou meruňku a rukama uválíme dokulata. Naplněné knedlíky ještě obalíme v kukuřičné mouce. Vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut.
- Hotové knedlíky ihned obalujeme v rozemletém máku. Na talíři můžeme dosladit medem.