Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 250 ml
Brambory vařené ve slupce 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného másla a tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto.
  2. Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme jej na kousky a každý zakulatíme do tvaru knedlíčku.
  3. Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut. Vyjmeme je na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rajčatovou omáčkou.
  4. Příprava omáčky: Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a zředíme vodou.