Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
250 ml |
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané, ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného másla a tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto.
- Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme jej na kousky a každý zakulatíme do tvaru knedlíčku.
- Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut. Vyjmeme je na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rajčatovou omáčkou.
- Příprava omáčky: Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a zředíme vodou.