Pošírovaná pěna z bílků s karamelem
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Koňak vaječný |
500 ml |
Mléko polotučné |
500 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku nejprve přivedeme k varu 100ml vody s cukrem, necháme vařit dokud nevznikne světlý karamel. Poté odstavíme, přidáme 3lžíce studené vody a důkladně promícháme.
- K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně, pomalu a za stálého míchání přilijeme karamel.
- Mléko zahřejeme s 250ml vody, nevaříme! Ze sněhu vytvoříme dvěma lžícemi zhruba 12noků a 4minuty je pošírujeme. Mezitím jednou obrátíme. Noky necháme okapat, odložíme na suchou utěrku.
- Vaječný krém rozdělíme do 4pohárů. Do každého vložíme 3 sněhové noky a posypeme kakaem. Ihned podáváme.