Pošírovaná pěna z bílků s karamelem

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Koňak vaječný 500 ml
Mléko polotučné 500 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku nejprve přivedeme k varu 100ml vody s cukrem, necháme vařit dokud nevznikne světlý karamel. Poté odstavíme, přidáme 3lžíce studené vody a důkladně promícháme.
  2. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně, pomalu a za stálého míchání přilijeme karamel.
  3. Mléko zahřejeme s 250ml vody, nevaříme! Ze sněhu vytvoříme dvěma lžícemi zhruba 12noků a 4minuty je pošírujeme. Mezitím jednou obrátíme. Noky necháme okapat, odložíme na suchou utěrku.
  4. Vaječný krém rozdělíme do 4pohárů. Do každého vložíme 3 sněhové noky a posypeme kakaem. Ihned podáváme.